Lars Swane værker til salg hos Galleri Beck
Galleri Beck


Lars Swane

(1913-2002)


Klik her

Lars Swane

Olie på lærred · 1969
65x55 cm (85x75 cm)
#2507

2.900 kr.Klik her

Lars Swane

Olie på lærred
75x65 cm
#1472

2.800 kr.Klik her

Lars Swane

"Hærup Sø"

Olie på lærred · 1965
45x55 cm
#1403

2.800 kr.Klik her

Lars Swane

"Motiv fra Holtbjerg"

Olie på lærred
60x75 cm
#1072

2.800 kr.Klik her

Lars Swane

Olie på lærred
50x60 cm
#1064

2.800 kr.Klik her

Lars Swane

Olie på lærred
75x60 cm (88x72 cm)
#5542

2.400 kr.Klik her

Lars Swane

Olie på lærred · 1985
30x25 cm
#1246

1.900 kr.


>>> Tilmeld dig til Lars Swane nyhedsbrev <<<

Bliv skrevet op til vores Lars Swane nyhedsbrev, så du er sikker på at få besked via mail næste gang vi får Lars Swane værker til salg.


Vores nyeste Lars Swane nyhedsbrev blev sendt ud d. 31-07-2013. Er du skrevet op, men modtog det ikke, bedes du kontakte os for at tilmelde dig igen.
Lars Swane blev født ind i et af landets mest intense kunstnermiljøer. Som søn af Sigurd Swane og Christine Swane, og med Johannes Larsen som morbror var det forudsigeligt, at opvæksten blev præget af kunst og naturinteresse. I første omgang valgte Lars Swane naturen og tog en skovfogedeksamen, men snart tog den kunstneriske arv over, og ledetråden blev en kombination af kunst og natur, tolkninger af virkeligheden omkring os. I Lars Swanes landskabsmaleri kan man geografisk følge hans færden fra de første malerår i Nordsjælland til de milevide udsigter fra det højtliggende Holtbjerg i Vendsyssel, hvorfra han på sommerophold begyndte at male i 1950. Fra 1962 blev skridtet taget fuldt ud, og familien flyttede til Holtbjerg. Fra midten af 1980erne blev det til en årrække i det rolige, flade nordfynske kystlandskab omkring Bogense, indtil Lars Swane i 1992 vendte tilbage til Nordsjælland og København. Med landskaberne som evig inspirationskilde har såvel akvarel som oliefarver været med på de talrige udlandsrejser såvel som indenlandske ture til Christiansfeld, Samsø, Bisserup Havn, og hvor campingvognen i øvrigt lod sig opstille. Lars Swane har malet overalt i Danmark, men har en særlig forkærlighed for kysterne og de stille stemninger omkring jollerne og bådebroerne. Ud over landskaber har Lars Swane især malet interiører og opstillinger, hvorimod det er blevet til meget få portræt- og figurbilleder. Fra 1960erne har blomsteropstillinger foran vinduer med landskabsudsigter været et kært motiv for såvel Lars Swane som for publikum. Den karakteristiske kombination af skematisk gengivne landskaber, organisk blomsterflor og vinduernes geometri er med litografiet som medium blevet et indslag i tusinder af danske hjem. I Lars Swanes første arbejder fra 1930erne hersker en streng forenkling af motiverne med vægt på komposition og velafgrænsede farveflader. I 1940erne vinder en mere koloristisk betonet stil frem, med frie kompositioner og bredere penselføring. Farverne lægges nu af og til på i pasteltynde lag, der giver mindelser om moderens kunst. En række akvarelarbejder fra disse år udmærker sig såvel ved den fine perspektivering som ved en karakteristisk rødbrun grundtone. I løbet af 1960erne bliver billederne til mere præcise og detaljerede skildringer af landskabet, med et sikkert perspektiv og forenklende greb om kompositionen. Samtidig vinder en blank, til tider næsten spejlblank, tone frem i opstillinger og i visse af landskaberne, især kystmotiverne. Lars Swane er dybt fascineret af spejlingernes natur, idet de som spejlinger af maleriets motiv på en vis måde er mere virkelige end selve motivet. Med evnen til at viderebringe den umiddelbare oplevelsesglæde ved landskabet og plantevæksterne, specielt blomsterne, har Lars Swane været en naturlig kunstnerisk samarbejdspartner for forskellige miljøorganisationer.

Kilde: WEILBACH