Galleri Beck

Om galleriet

Galleri Beck er et nordjysk galleri som udstiller kunst af høj kvalitet til både private og virksomheder. Vi tilstræber at have et bredt udvalg af anerkendte etablerede kunstnere, men viser også nye upcoming kunstnere. Galleriet på ca. 200 ㎡ består af flere sammenhængende udstillingsrum i forskellige størrelser. Foruden den permenente udstilling af galleriets faste kunstnere afholdes 4-5 årlige udstillinger. Vi deltager desuden på større kunstmesser og har i flere omgange haft åbnet satellit-gallerier i Aalborg, f.eks. i Maren Turisgade, på Vesterbro og i Danmarksgade. De har mest fungeret som showrooms for det aalborgensiske publikum eller som pop-up udstillinger. Vi har et bredt udvalg af kunst på lager. Er du på jagt efter noget specielt må du endelig spørge, da vi har over 1000 værker i vores magasiner. Ellers kan det være at vi kan skaffe det. Vi skriver dig gerne op til bestemte kunstnere og kontakter dig når der kommer nye værker ind. Især Poul Anker Bech havde vi et tæt samarbejde med og er vores ekspertise. Hvis du overvejer at sælge kunst bør du kontakte os. Vi giver gerne en gratis og uforpligtende vurdering og måske kan vi hjælpe dig med salget.

Seriøst kunsthandel siden 1962

K. Worm Beck (f. 1929) som er grundlægger af Galleri Beck, er oprindelig morsingbo og handelsuddannet. Allerede i sin ungdom var han kunstinteresseret og sideløbende med sin stilling som materielforvalter på Flyvestation Aalborg begyndte han at sælge malerier i sin fritid. Det foregik primært ved at arrangere kunstudstillinger på forskellige hoteller og haller i de større jyske byer.

K. Worm Beck
K. Worm Beck

Det første egentlige galleri blev åbnet i Borgergade i Aalborg centrum i 1964.

Galleri Beck i Aalborg ca. 1966
Galleri Beck i Borgergade i Aalborg

Pladsen blev hurtigt for trang og i 1971 flyttede Beck med familien til Ravnstrup ved Hjallerup, hvor en nedlagt købmandsgård blev moderniseret og omdannet til en kunsthandel på ca. 600 m2.

Kunstgaarden ved Hjallerup 1980
Kunstgaarden

Stedet blev kaldt Kunstgaarden, men bibeholdt også navnet Galleri Beck. Nu kunne Beck kalde sig kunsthandler på fuld tid, og kunstelskere fra hele landet har ofte besøgt ham og fået en hyggelig snak om kunst. Udover kunst var der også en udvalg af antikviteter og ægte tæpper. Efter at have drevet Kunstgaarden i Ravnstrup i 37 år valgte han i 2007, i en alder af 79 år, at sælge bygningen og sammen med hustruen starte et nyt galleri i Brønderslev. Dels for at have en mindre sted, som var lettere at vedligeholde og dels for at være tættere på sønnen Lars og børnebørnene.

Galleriet 2011
Galleriet i Brønderslev åbnede i 2011

Sønnen Lars Beck overtog officielt galleriet i 2014 og der kom mere fokus på moderne samtidskunst. Galleriet er siden blevet udvidet og renoveret. Selv om nye kunstnere har indtaget galleriet, har de mere klassiske kunstnere som Engelund, Hofmeister og Poul Anker Bech stadig deres plads i galleriet.

North kunstmessen i Aalborg 2019
North 2019